Snedkerkøkkenet Henrikshave

Snedkerkøkken i oregon pine og gråblå linoleum - designet og produceret af Nicolaj Bo™, KøbenhavnSnedkerkøkken i oregon pine med højskabsvæg i blågrøn linoleum
Henrikshave består af 28 arkitekttegnede villaer opført i starten af 1960’erne. De ligger smukt med udsigt over Maglemosen, der blev fredet i 1986. Fra det parklignende terræn med mosekrat og levende hegn falder lyset let ind i køkkenet.

Dette køkken fra Nicolaj Bo erstatter husets forhenværende Tectum-køkken, som var gedigent og velfungerende, men udtjent. Ejerne ønskede et nyt køkken i tilsvarende kvalitet men mindre isoleret fra resten af huset, så de fjernede den ene væg mod spisestuen. De ønskede dog at bevare en del af køkkenet og madlavningen privat og afskærmet fra selve spise- og opholdsstuen. Det ønske kom vi i møde med en højskabsvæg i tre fag. Den deler rummene og omslutter den mere lugt- og støjfremkaldende del af madlavningen fra resten af spise og opholdsstuen.

Snedkerkøkkenet er bygget i ren oregon pine, som er stringent i åretegningerne og har en varm og rødlig glød. Mens bordpladen består af massiv oregon pine, er fronterne beklædt med finér af denne træsort. Indvendigt gemmer køkkenet på fingersamlede udtræksbakker og krydssamlede bestikindsatser i massiv oregon pine, begge med en bund i blågrøn linoleum.

Set fra spisestuen har højskabsvæggens venstre fag et over- og et underskab med en niche indsat midt imellem. Nichen åbner væggens store, lyse overflade ud mod stuen. På køkkensiden er højskabsvæggens fronter derimod beklædt i en varm, blågrøn linoleum, der komplementerer farvenuancerne i oregon pine. Det midterste fag på denne side gemmer på et integreret køleskab med fodpedal og de to yderste fag på skabe med god plads til opbevaring.

> Fotograf Myne Søe-Pedersen

Ovn og højskab - i oregon pine og blågrønt linoleum - af Nicolaj Bo™Niche i oregon pine - design og produktion af Nicolaj Bo™Højskabsvæg i oregon pine og douglas gran - snedkerkøkken af Nicolaj Bo™Krydsamlede bestikindsatser - designet og produceret af Nicolaj Bo, KøbenhavnNiche i oregon pine - snedkerkøkkenet Henrikshave - af Nicolaj Bo™Snedkerkøkkenet Henrikshave - bestikindsats af oregon pine og linoleum - Nicolaj Bo™Højskab af oregon pine og blågrøn linoleum - Henrikshave, Vedbæk

Køkken-divider

Enghave Passage

Ribegade