Snedkerkøkkenet Kildevældsgade

Kildevældsgade – et køkkken i egetræ med kraftig hvid laminat
Huset på Kildevældsgade er et af 393 byggeforeningshuse på ydre Østerbro i København. Husene er opført som arbejderboliger i årene omkring 1900. Deres ensartede ydre formidler stadig fortællingen om et stærkt fællesskab, hvor man bor tæt og børnene leger i gaden.

Køkkenet var oprindeligt placeret i et mindre rum vendt mod gården. Med etableringen af det nye køkken valgte ejerne at ændre grundplanen. Køkkenet blev lagt ind i den anden, større stue mod gården, som blev lagt sammen med de øvrige to stuer mod gaden. Det har skabt et åbent rum med lysindfald fra begge sider og udkig både til gaden og gården via døren til den franske altan.

I disponeringen af køkkenet har vi taget udgangspunkt i den akse mellem altandøren mod gården og vinduerne mod gaden. Bordpladen går langs væggen og vinkelret ud i rummet, hvor køkkenvasken er placeret og hvor det brede udhæng giver plads til ophold – også siddende – omkring køkkenbordet.

For at skabe en enkelt arkitektur i køkkenet er underdel og overdel holdt i samme dybde, men placeret højt, for at optimere rumoplevelsen, når man arbejder ved køkkenbordet.

Den hvide laminat kombineret med egetræ er valgt for at opnå et diskret køkken med varmen fra træets taktile detaljer.

Tekniske udfordringer: Afløbet er dygtigt ført af en vvs’er, som har formået at lægge afløbet i etageadskillelsen fra køkken til badeværelse midt i ejendommen.

> Fotograf Myne Søe-Pedersen

Snedkerkøkken i egetræ og hvid laminat - designet og produceret af Nicolaj Bo™

Snedkerkøkken med signaturgreb - egetræ og hvid laminat

Køkken-divider

Nebbegårdsbakken

Rummeligt egetræskøkken af Nicolaj Bo - Tuborgvej, HellerupTuborgvej