Snedkerkøkkenet Rahbeks Allé

Rahbeks Allé
Et egetræskøkken – med plads til at partere en hel hjort – i støvet blå linoleum og lys sand.

For ejerne var det vigtigt at køkkenet blev forbeholdt madlavning og nydelsen af mad. Desuden var det vigtigt at detaljer i træ ikke blev dominerende i rummet. Derfor har vi overvejende brugt linoleum, der ligesom træ er et levende materiale, der i kraft af sin varme og stoflighed egner sig godt til en køkkenarbejdsplads.

Det store køkken rummer både plads til en 4 meter lang højskabsvæg, en 3 meter lang køkkenø og et spisebord med slagbænk. Samlet giver det et rummeligt madværksted med god plads til kulinariske udfoldelser og oplevelser. Kogezonen er lavet som en niche i højskabsvæggen og omkranses dermed på tre sider. Det afgrænser arbejdspladsen fra resten af rummet og der opnåes en mere effektiv udsugning. Højskabet huser desuden både køleskab, fryseskab, mikroovn, vinkøleskab og god plads til opbevaring.

Køkkenøen er beklædt med en smuk blå linoleum, som changerer alt fra koksgrå til lys jeansblå afhængig af lysindfald. Her er der både skabe med udtrækshylder, skuffer, integreret opvaskemaskine og siddepladser så madlavningen kan kombineres med lektielæsning.

Modsat højskabsvæggen har vi tilført rummet en 3 meter lang indbygget slagbænk og et spisebord i massiv sæbebehandlet egetræ. Spisebordet er en fortolkning af et shakermøbel, som så ofte har været inspiration for nordiske møbler. Slagbænken er i egetræ og lys linoleum med hynder i stof fra Kvadrat.

Alt er tegnet og udført af Nicolaj Bo.

> Fotograf Myne Søe-Pedersen

Linoliumsbeklædt egetræskøkken af Nicolaj Bo™

Skuffe støvet blå linoleum Egetræskøkken af Nicolaj Bo™

Lyst egetræskøkken af Nicolaj Bo™

Rummeligt højskabsvæg - designet og produceret af Nicolaj Bo™
Køkken-divider

Sct. Thomas Allé

Henrikshave