Snedkerkøkkenet Tuborgvej

Nicher i grøn laminatSnedkerkøkken i egetræ og racing green indre
Omkranset af gamle træer i haven ved indgangen til Hellerup ligger en sjælden blanding af et funkisbyggeri og en mexicansk hacienda.

Med en blødstrøget, hvidkalket facade er huset tilbagetrukket fra Tuborgvejs forskelligartede villastil. Efter at have stået tomt en del år, blev det købt af et ungt par, som nu har sat det nænsomt i stand udvendig som indvendig. Som køkken har de valgt et NB 01.

Ejerne ønskede sig et køkken i ren egetræ, som kunne stå til det oprindelige sildebens-parketgulv der ligger bevaret gennem huset. I køkkenet valgte de et specielt italiensk klinkegulv.

Parret er desuden indehaver af en mørkegrøn Porche 912 fra 1965 og var derfor begejstrede for at kunne beklæde alle skabe og hylder indvendig i en klassisk racing green laminat. Denne står synligt frem i den integrerede åbne reol, som del af det samlede køkkenmøbel.

Køkkenet står med bordplader i massiv egetræ og stålbordplade med integreret vask. Højskabsvæggens placering er defineret af en eksisterende skorsten og skaber en fornemmelse af intim og privat arbejdsplads i det u-formede køkken. Samtidig afgrænses kogezonen fra den resterende spisestue.

Køkkenet indeholder udtræksbakker og skuffer med inddelinger i massiv eg, integreret køleskab med fodbetjening samt integreret fryser og opvaskemaskine. Under vasken findes udtræk til affaldssortering. Pladsen til opbevaring er desuden udnyttet optimalt bla. ved hjælp af hjørneskab med udtræk. Alt er tegnet og udført af Nicolaj Bo.

> Fotograf Myne Søe-Pedersen

 

Komfur og kogezone - Snedkerkøkkenet Tuborgvej Detaljer i eg - Snedkerkøkkenet Tuborgvej Tuborgvej-03-nicolaj-bo-nb01 Detaljer fra snedkerkøkkenet Tuborgvej - nicher i grøn laminat Detaljer fra snedkerkøkkenet Tuborgvej - af Nicolaj Bo™ Tuborgvej-10-grøn-laminat-høskab Snedkerkøkken med indfræsede greb - af Nicolaj Bo™ Rummeligt egetræskøkken af Nicolaj Bo - Tuborgvej, Hellerup

Køkken-divider

Enghave Passage

Rahbeks Allé