Snedkerkøkken Fyrresvinget

Egetræskøkkenet er designet til en klassisk 60’er villa med det for perioden typiske flade tag og store vinduespartier.

”Vi ønskede os et køkken, der havde samme stemning, som vi forestillede os husets originale køkken havde.”

Da de nuværende ejer overtog huset, var der ikke gjort meget for at opdatere husets indretning andet end et nyere køkken installeret tilbage i 90’erne. Et køkken der ikke naturligt faldt ind i husets arkitektur. Men med forholdsvis få greb har parret skabt en moderne og æstetisk villa, hvor de tidstypiske karakteristika for byggestilen er bevaret, samtidig med at huset funktionelt lever op til en ung børnefamilies krav.

Væggen mellem det tidligere køkken og spisestuen er blevet revet ned, hvilket har skabt et åbent rum med lysindfald fra begge sider. Selve køkkenet er bygget op i en u-form i det tidligere køkkenrum. En højskabsvæg rummer integreret køleskab, ovn og en specialtilpasset vinreol og bogreol for fuld udnyttelse af pladsen. Mod spisestuen er der med nedrivningen af væggen skabt mulighed for en dyb bordplade, der både giver god arbejdsplads og åbner op for siddepladser ved køkkenbordet.

Køkkenet er bygget op i egetræ på både fronter og bordblade – et materialevalg parret fra start var sikre på til deres nye køkken. I forbindelse med etableringen af det nye køkken blev det originale sildebensparketgulv videreført, så det fortsætter fra spisestuen og ind i køkkenrummet. På alle måder er der således skabt et elegant sammenhængende køkken-alrum med tydelig opdeling af køkkenrum og spisestue, og hvor proportioner og materialer er afstemt husets arkitektur.

Se også

Snedkerkøkkenet Ribegade - minimalistisk sort egetræskøkken af Nicokaj Bo™Ribegade

Oak and charcoal grey linoleum

Svanholmsvej

Oak and smokey blue linoleum

Snedkerkøkkenet Tuborgvej - designet og produceret af køkkensnedker Nicolaj Bo, KøbenhavnTuborgvej

Oak wood and green laminate