Snedkerkøkkenet Henrikshave

Køkkenet ved Henrikshave er skabt i ren oregon pine og blågrøn linoleum. En højskabsvæg i tre fag skærmer madlavningen for resten af stuen.

Snedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj Bo

Henrikshave består af 28 arkitekttegnede villaer opført i starten af 1960’erne. De ligger smukt med udsigt over Maglemosen, der blev fredet i 1986. Fra det parklignende terræn med mosekrat og levende hegn falder lyset let ind i køkkenet.

Dette køkken fra Nicolaj Bo erstatter husets forhenværende Tectum-køkken, som var gedigent og velfungerende, men udtjent. Ejerne ønskede et nyt køkken i tilsvarende kvalitet men mindre isoleret fra resten af huset, så de fjernede den ene væg mod spisestuen. De ønskede dog at bevare en del af køkkenet og madlavningen privat og afskærmet fra selve spise- og opholdsstuen. Det ønske kom vi i møde med en højskabsvæg i tre fag. Den deler rummene og omslutter den mere lugt- og støjfremkaldende del af madlavningen fra resten af spise og opholdsstuen.

Indvendigt gemmer køkkenet på fingersamlede udtræk i massiv oregon pine.

Snedkerkøkkenet er bygget i ren oregon pine, som er stringent i åretegningerne og har en varm og rødlig glød. Mens bordpladen består af massiv oregon pine, er fronterne beklædt med finér af denne træsort. Indvendigt gemmer køkkenet på fingersamlede udtræksbakker og krydssamlede bestikindsatser i massiv oregon pine, begge med en bund i blågrøn linoleum.

Set fra spisestuen har højskabsvæggens venstre fag et over- og et underskab med en niche indsat midt imellem. Nichen åbner væggens store, lyse overflade ud mod stuen. På køkkensiden er højskabsvæggens fronter derimod beklædt i en varm, blågrøn linoleum, der komplementerer farvenuancerne i oregon pine. Det midterste fag på denne side gemmer på et integreret køleskab med fodpedal og de to yderste fag på skabe med god plads til opbevaring.

Snedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj BoSnedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj BoSnedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj BoSnedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj BoSnedkerkøkkenet Henrikshave - designet og produceret af Nicolaj Bo

Henrikshave blev i efteråret vist i Bo Bedre. Her kan du se hele artiklen, som bla. indeholder følgende beskrivelse:

Husets hjerte, det smukke køkken, er nyt, men holdt i samme stil som det originale 60’er-køkken. Familien ønskede at være tro mod den oprindelige stil og valgte derfor et Nicolaj Bo-køkken i træsortern Oregon Pine. Komfuret er placeret foran et vindue, og derfor er emhætten specialdesignet, så den ikke skygger for udsigten til den smukke natur.

Alt Interiør 09/2017

Snedkerkøkkenet Henrikshave i pressen - Nicolaj Bo™

Se også

Snedkerkøkkenet Enghave Passage - designet og produceret af Nicolaj Bo, KøbenhavnEnghave Passage

Eg og hvid laminat

Svanholmsvej

Eg og smokey blue linoleum