Snedkerkøkken og bad Hareskovby

Et køkken i eg og støvet blå linoleum der fremstår som et integreret møbel i det store køkkenalrum.

Minimalist kitchen design - oak wood and white laminate by Nicolaj Bo™En skrå byggegrund, lidt klemt inde mellem andre villaer, lyder måske ikke som det ideelle udgangspunkt for et nyt husprojekt. Men ikke desto mindre har ejerne formået at udnytte potentialet til det fuldeste. Resultatet er en moderne villa med masser af lys og plads, hvor de store vinduespartier smukt byder naturen indenfor.

“Jeg vidste, det skulle være et køkkendesign, jeg også er glad for om 10 år, men som omvendt også kunne være designet for 10 år siden. Det er essensen af dansk design for mig – at det er tidløst.”

Samlingspunktet for villaen er det store køkkenalrum med loft til kip, samt to egetræstrapper der fører op til næste niveau. I samarbejde med kunden, designede vi en køkkenvæg, der på millimeter passer mellem de to trapper, så køkkenet på fineste vis bliver en integreret del af boligens design. Midt i rummet har vi placeret en køkkenø med vask, masser af arbejdsplads og siddeplads, der flittigt bliver brugt af familiens mindste, når forældrene er i køkkenet.

Scandinavian kitchen design in oak wood and white laminate
Scandinavian kitchen design in oak wood and white laminate
Scandinavian kitchen design in oak wood and white laminate

Parret der bor i huset har en forkærlighed for snedkerhåndværk og god kvalitet. Det var derfor vigtigt for dem, at køkkenet ikke bare blev en flot skal, men at kvaliteten og det gennemtænkte design var en tydelig tråd i projektet fra yderst til inderst. Tapsamlede skuffer, integreret folieskærer i skuffen, en let egetræsreol over køkkenvæggen fremfor overskabe samt et spisebord i Nicolaj Bo design, er alle detaljer, som vidner om et gennemført design, der er med til at skabe et harmonisk helhedsindtryk i køkkenrummet. Som et modspil til de hårdere cementfliser på gulvet, valgte parret linoleum som gennemgående materiale i køkkenet. Loftet i køkkenrummet er beklædt med egetræslameller, der dels giver en flot designmæssig detalje, men som sammen med køkkenet i linoleum også har en akustikdæmpende effekt. På den måde er det lykkes at skabe et rum, der selv om, det er stort og har højt til loftet, er varmt og lydmæssigt omfavner en.

Scandinavian kitchen design in oak wood and white laminate
Scandinavian kitchen design in oak wood and white laminate

I villaens to badeværelser har ejerne af huset valgt at føre designet videre og har henholdsvis valgt et badeværelsesmodul i burgundy og powder linoleum. Oplevelsen af rummene i huset bliver således sammenhængende, men de forskellige farvevalg skaber en velkommen variation.

Se også

Brdr. Reebergs Vej

Oxideret eg, marmor og messing

Snedkerkøkkenet SøndermarksvejSøndermarksvej

Eg og charcoal linoleum