Snedkerkøkkenet Søndermarksvej

På grænsen mellem Frederiksberg og Valby ligger en perle af en villalejlighed med kig til Søndermarken på den ene side og udsigt over Valbys tage til den anden. Ejerne har her haft gang i en totalrenovering, hvor alle vægge er revet ned, og der er skabt rum for en ny fri planløsning med en sammenhængende stue og køkken.

Køkkenøen er blevet et møbel, der også ser flot ud fra stuen.

Ejerne af lejligheden er et arkitektpar, hvilket er tydeligt i hele indretningen – der er tænkt over hver en detalje. Køkkenet og dets indretning har de også i høj grad selv stået for, og i samarbejde med os er ideerne blevet til virkelighed.

Snedkerkøkkenet Søndermarksvej - designet og produceret af Nicolaj Bo Bo™

Mod væggen finder man den funktionelle del af køkkenet med kogeplader, vask, integreret køleskab og opvaskemaskine. Som et naturligt valg til denne del af køkkenet, er bordpladen her udført i stål – et materiale der både er praktisk og som med tidens brug får en flot patina. Bagvæggen er malet i samme sorte nuance som den charcoal linoleum på køkkenfronterne. Det giver et flot lidt dramatisk udtryk, der balancerer godt med de lyse flader fra gulv og vinduespartier. I den mørke væg bryder et skab med egetræsfront den sorte flade. Her var der tidligere en niche i rummet, som vi med vores specialdesignede løsning har udnyttet fuldt ud. Skabet er designet med integreret el-udtag. Hvilket betyder, at de mindre kønne køkkenredskaber, som kaffemaskine og lign., kan gemmes væk i skabet. Det stringente look i køkkenet kan dermed let bevares, uden at det går udover dagligdagens praktik.

Snedkerkøkkenet Søndermarksvej, mørk vandhane
Snedkerkøkkenet Søndermarksvej, køkkenskab

Modsat køkkenvæggen er der placeret en stor aflang køkkenø med skabe og skuffemoduler – også i charcoal linoleum. Indretningen med en kombination af skuffer og skabe er nøje udvalgt ud fra familiens konkrete behov. Bordpladen er valgt i pietra grey marmor, der skaber en fin kontrast til køkkenvæggens mere rå stålplade. Den smukt fasede kant giver et let udtryk til den ellers tunge marmorplade. Resultatet er, at køkkenøen får et næsten skulpturelt udtryk, og dermed fremstår mere som et møbel end et køkken i den sammenhængende køkken og stue.

Snedkerkøkkenet Søndermarksvej med bordplade i pietra grey marmor

Se også

Henrikshave

Oregon pine og blågrå linoleum

St. Kongensgade

Oxideret eg og marmor

Snedkerkøkkenet på VesterbrogadeVesterbrogade

Eg og pistachio linoleum