Wiedeweltsgade

Kitchen and bathroom in linoleum, oak, and Jura Grey stone.

Plank table and bench in oak.

The picturesque Copenhagen neighbourhood kartoffelrækkerne, originally erected in the 19th century as labourers’ quarters, is today an attractive location with single-family townhouses. Built in three levels, these homes have a relatively small floor plan, making development of the interior rather challenging. While planning a complete renovation of their house, our customers initially intended working with an IKEA kitchen solution. They were however quick to realise that a more custom solution was required, were their dreams to be fulfilled and the utilisation of the space formed as a singular composition.



snedkerkøkken
snedkerkøkken skuffe

We needed a tailor-made solution to have the space for a large family, for friends and whatever else. We fell for this kitchen’s quality, as well as the many beautiful and simple details.

The kitchen is made up of a kitchen island with sink and stovetop, as well as a cabinet wall that is discretely wrapped around the house’s inner contour. This allows the kitchen to transition over to a wardrobe along the reverse side; a hidden cabinet holding cutlery and glasses is set in towards living room, and built-in radiator covers contribute to completing the feel of the space. The material and a light colour are maintained throughout, in mushroom linoleum. For the tabletop, a light Jura Grey stone was chosen which harmonises beautifully with the pastel colour of the linoleum. Not only is the space utilised in the most optimal fashion, but this well-integrated solution brings all the ground floor’s functional requirements together, thus creating a unified and serene aesthetic in the home.

køkken marmor

Any serious espresso machine and coffee grinder will take up a lot of tabletop space. An open niche to house these utensils was therefore designed into the cabinet wall. Built to custom measure, the plank table and bench seat with integrated storage complete the interior and fulfil the desire for a coherent and tranquil kitchen-dining area.

 

Similarly, the bathroom has the same calming nuances as the kitchen, such that the tranquillity and cohesiveness are maintained throughout the interior design. The wall and floor tiles are in the same material as the kitchen top, and the mirror is designed to fit well with the furniture, floating within its slim oak frame and equipped with built-in LED lighting.

Meet us

You are always welcome to visit one of our stores, call us or arrange an online meeting. Our interior designers are available to inspire or guide you with any specific ideas you have and questions about price and budget. Together we will design your unique bespoke kitchen.
Flagshipstore Esplanaden

Newsletter

Let’s keep in touch so that we can keep inspiring you

with new products and design ideas from Nicolaj Bo.

Press

Images are available to download from our media bank. For further information about our concept and products, please contact: pr@nicolajbo.dk.
Scroll to Top