Snedkerkøkkenet Enghave Passage

Engehave Passage Snedkerkøkken - Design af NicolajBo™Enghave Passage
Dette 5 meter høje køkken er tegnet til en taglejlighed på Enghave Passage på Vesterbro i København. Køkkenet indholder ialt 53 låger/skuffer, hvor størstedelen har forskellige mål. Hanebånd og bjælkeafstand har været definerende for linjerne i køkkenet såvel som tilpasningen til rummet.

Det er et grebløst køkken i egetræ med kraftig, gennemfarvet laminat. Vi har valgt at lade køkkenet fremstå minimalistisk, og grebløst med nogle få nicher, fordi der er mange trædetaljer i rummet i form af de fritliggende hanebånd og spær. Alt træ, på nær de gamle bjælker, er egetræ.

Køkkenet er bygget i to etager for at udnytte rummets dimensioner. Vi har derfor også bygget trappe og svalegang, som giver adgang til køkkenets øverste halvdel. Her gemmer sig som det vigtigste et vinkøleskab.

Køkkenets konstruktion tegnes op af linjer hvor alle flader mødes i deres yderste punkter. Alle ydre flader der mødes – låger, skuffer og bordplade etc. er skåret og samlet i smig. Det gør at kun 3 mm af kanten ses, når låger og skuffer er lukkede. Det er en detalje, som almindeligvis bruges i møbler, men sjældent er brugt i køkkener. Køkken fremstår derfor mere enkelt.

> Fotograf Mogens Ulderup

Skabslåge og bordplade er skåret i smig og mødes i yderste punkt.Snedkerkøkkenet Enghave Passage - Design af NicolajBo™Snedkerkøkkenet Enghave Passage - Design af NicolajBo™Snedkerkøkkenet Enghave Passage - Design af NicolajBo™

Køkken-divider

Enghave Passage i Pressen

 

Enghave Passage blev for nyligt vist i RUM. Her kan du se hele artiklen, som bla. indeholder følgende beskrivelse:

“Designet skal forholde sig omhyggeligt til det rum, det er placeret i. Det skal være langtidsholdbart og være et gennemtænkt møbel. Tendensen er, at køkkenrummet får samme status som en stue, og at der skal være en stoflighed i materialerne, som ikke har været fremtrædende længe.

Nicolaj Bo har tegnet køkkenet Enghave Passage, der er opkaldt efter lejlighedens adresse. Køkkenet er skabt på rummets præmisser og er hermed en skræddersyet løsning”

– RUM 95, Marts 2015

 

 

 

 

 

 

 

Åben som pdf: Snedkerkøkkenet Enghave Passage i Rum - Design af Nicolaj Bo™ Køkken-divider

Tuborgvej

Steen Blichersvej