Snedkerkøkkenet Forhåbningsholms Allé

Et større byggeprojekt, hvor bagtrappen blev nedlagt gav rum til dette funktionelle og elegante køkken.

“Vi er især glade for det funktionelle design og materialerne. Det er nogle helt andre detaljer og et lækkert råt look, end hvad man ser andre steder.”

Boligen er en klassisk herskabslejlighed. Før var køkkenet placeret bagerst i lejligheden for enden af en lang fordelingsgang, langt fra de åbne ensuite stuer. En traditionel planløsning, der kan være svær at forene med nutidens lyst til åbne køkkenrum. Men i forbindelse med en nedlægning af ejendommens bagtrappe, blev det netop muligt at skabe et større køkkenrum, der både indbyder til madlavning, ophold og adgang til altan.

 

For familien var det vigtigt, at det funktionelle aspekt af køkkenet var tænkt med fra starten. Højskabsvæggen der er tilpasset rummets dimensioner på millimeter sørger således for masser af opbevaringsplads. Derudover gemmer den på integreret køle- og fryseskab, espressomaskine for til sidst at åbne op i en kogezone med skjult emhætte i overskabene og messingbeklædt bagvæg. Messingvæggen har både en praktisk funktion, i det den er let at tørre af, men derudover er det også en detalje, der på eksklusiv vis skaber sammenhæng til messingvask og armatur.

 

Af materialer til køkkenet er der valgt planskåret egetræsfiner, med levende åretegninger, der giver de smukke og markante flammer i træet. Bordpladen er en belvedere granit med et unikt farvespil i sorte, grå og gyldne nuancer. Igen er der tænkt i praktik, da granitten er utrolig hårdfør og let at vedligeholde. Bordpladen giver en flot kontrast til det lyse træ, og den fas-skårede kant giver den et let og svævende udtryk.

Snedkerkøkkenet Forhåbningsholms Alle - NicolajBo
NicolajBo - Forhåbningsholms Alle

I køkkenet er der også blevet plads til en lille spisekrog med bord og bænk i Nicolaj Bo design. Den ene køkkenside fortsætter således over i en slagbænk i samme design og materiale som køkkenet. Her kan sædet løftes, så der er opbevaringsplads under bænken. Bordet er et NB40 bord i egetræsfiner, der kan laves på mål, så det passer perfekt til det givne rum.

 

Se også

Snedkerkøkkenet på VesterbrogadeVesterbrogade

Eg og pistachio linoleum

St. Kongensgade

Oxideret eg og marmor