Søg
Close this search box.

St. Kongensgade

Oxideret eg og marmor

Et køkken i balance mellem mørke og lys – opført i en taglejlighed fra 1836, med udsigt til Marmorkirkens kuppel. Denne kunde faldt over et håndværkertilbud på en sublim adresse. Nu har de forvandlet stedet til en opdateret taglejlighed i to plan med plads til både det mørke og det lyse. De har valgt at få opført et stramt og funktionelt køkken, der samtidig komplementerer bygningens og kvarterets historie.

Materialerne patinerer smukt, så køkkenet indgår naturligt i bygningens historie.

Lyset kastes gavmildt ned i køkkenet gennem de skrå tagvinduer og ned fra overetagen, som er holdt helt i hvidt som et himmelrum. Lysindfaldet og køkkenets helt enkle og minimalistiske design betød, at kunden kunne vælge mørk, oxideret eg til de ydre overflader. Som makker til de fritlagte egetræsbjælker bliver køkkenet en integreret del af den historiske bygning. Slutresultatet er et roligt og fremadskuende udtryk.

Materialerne er marmor, messing, eg – natur eg og oxideret eg. Det er materialer, der patinerer og dermed sikrer, at køkkenet indgår naturligt i bygningens historie. Kogeøen står centralt i rummet og centralt for blikket. Bordpladen i marmor er i farven Pietra Grey. Naturlig olieret eg på skabenes og skuffernes indersider giver lys og varme og skaber balance mellem køkkenets indre og ydre. I bordpladen er der indsat en køkkenvask i messing, der sammen med Vola-armaturet giver marmor-bordpladen en slående effekt. Vi har valgt at integrere emfanget i køkkenbordet, for at undgå en emhætte, der skygger for det smukke kig op. Let adgang til det større køkkenudstyr sikres med skabslåger, der kan skubbes ind og skjules i siderne. Det giver plads i skabene til at bruge det tungere maskineri dér, hvor det bor. Det er lykkedes at få køkkenet til at agere velfungerende, mørk kontrast til den lysere overetage. På den måde bliver køkkenrummet til det lavere liggende arbejdsrum, hvor føden tages hjem og forarbejdes, mens der er plads til luft og ånd i overetagens hvidmalede og åbne rum, hvorfra marmorkirkens kuppel tårner sig op uden for vinduet.

Køkkenstemninger

Det gennemtænkte design og de formfuldendte snedkerdetaljer går igen i alle vores køkkener. Med materialevalg og komposition drejer vi udtrykket i forskellige retninger og skaber dit unikke køkken. Gå på opdagelse i vores køkkenstemninger og find ud af, hvilken der passer dig.

Inspiration

Få overblikket over alle vores case-stories og lad dig inspirere af, hvordan vores kunder har gjort de forskellige køkkenstemninger til deres egen.

Scroll to Top

Book et møde

Du kan reservere et gratis møde i vores kalender herunder.

På et møde kan vi fordybe os i dit projekt og besvare dine spørgsmål.
Mødet kan foregå i vores showroom på Gammel Kongevej eller som telefonmøde. 

Dit ønske om et møde bliver bekræftet indenfor 24 timer.
Ønsker du et møde inden for 24 timer skal vi venligst bede dig kontakte os på telefon.